Відбулися відбіркові інтерв’ю за британською стипендіальною програмою HMC Projects для старшокласників

Завершено відбіркові інтерв’ю у межах цьогорічного конкурсу за британською стипендіальною програмою HMC Projects in Central and Eastern Europe для старшокласників на на дворічне навчання у школах-пансіонах Англії та Шотландії.

 

Як і кожного року, HMC Projects in Central and Eastern Europe протягом січня–лютого проводять співбесіди із школярами з 14 країн: Болгарії, Боснії-Герцоговини, Вірменії, Грузії, Естонії, Молдови, Польщі, Сербії, Словакії, Угорщини, України, Хорватії, Чеської республіки та Чорногорії.

 

Цьогорічні відбіркові інтерв’ю відбулися в Українсько-американському університеті Конкордія у місті Києві. Впродовж двох днів, 18 і 19 січня, представники HMC Projects з Великої Британії Дейвід Моррісон і Джон Вік поспілкувалися з 29 українськими школярами, які пройшли попереднє відбіркове тестування з англійської мови у своїх областях.

 

Інтерв‘ю велися англійською мовою у групах по три особи. Присутність батьків не дозволялася.

 

У п’ятницю 18 січня у співбесідах взяли участь школярі з Києва, Білої Церкви, Боярки, Заліщиків, Ковеля, Маріуполя, Вінниці, Тернополя, Одеси і Мелітополя. У суботу 19 січня інтерв’юери спілкувалися зі школярами з Ірпіня, Коломиї, Запоріжжя, Черкас, Києва, Білої Церкви, Боднарева, Калуша і Харкова. Учасники конкурсу та їхні батьки чекали на свою чергу в окремій аудиторії. Спілкувалися, фотографувалися, готувалися до інтерв’ю, розповідали про свої прагнення і охоче ділилися своїми враженнями після інтерв’ю.

 

Учасники конкурсу, яким буде запропоновано повну стипендію з 1 вересня 2019 року, оголошуються тільки після завершення співбесід в усіх країнах, зазвичай наприкінці лютого – на початку березня. Нагадуємо, стипендіати не матимуть можливості обрати школу.

 

Детальнішу інформацію про стипендіальну програму можна знайти на вебсайті ConcordiaUA: https://www.concordia.edu.ua/home/hmc-projects/ або у групі на Facebook «HMC Projects – Ukraine». Якщо у вас є питання, пишіть нам на адресу hmcprojects@uacu.edu.ua.