Співробітництво з німецько-українським суспільством науки та економіки

У жовтні 2019 року адміністрація Українсько-американського університету Конкордія взяла участь в роботі нашого довгострокового партнера – “Німецько-українське суспільство науки та економіки”. Протягом 15 років плідної діяльності члени цього суспільства налагодили співробітництво з університетами України та Німеччини, зокрема з такими університетами:

  • Трірський університет (University of Trier);
  • Університет Кобленц-Ландау (University of Koblenz-Landau);
  • Франкуртський університет прикладних наук (Universities of Applied Sciences of Frankfurt);
  • Університет Майнца імені Йоганна Гутенберга (Mainz, Worms, Gutenberg University in Mainz);
  • Франкфуртський університет імені Йоганна Вольфганга Гете (Goethe University of Frankfurt)

Члени суспільства регулярно відвідують українські університеті як гостьові лектори. Також вони організовують різноманітні стажування для українських студентів.

Суспільство займається іншими важливими сферами співробітництва, окрім освіти. Воно надає медичну допомогу українським дітям і пораненим солдатам. Крім того, організовує культурні заходи, займається налагодження партнерських звязків між містами та селищами.

Під час виборів президентом суспільства було обрано доктора Студіманна. Минулого тижня ми запросили доктора Студіманна й інших членів суспільства до нашого університету, де ми сумісними зусиллями організували конференцію з питань сталого розвитку.