Collecting positive impressions

Valentyna Gabryk – ConcordiaUA Associate Professor of the Department of General Studies:

      “Дистанційне навчання має переваги і недоліки. Всі це розуміють і змогли відчути його вплив в період карантину.

       Я особисто за звичайне традиційне навчання, тому що спілкування з однолітками не може замінити ніякий комп’ютер чи екран. Комунікація, взаємодія в групах і парах можливі і на онлайн заняттях, але це інший формат, не зовсім звичний для нас. Формат, коли є перерви, але їх ти проводиш не з друзями. Можливо до цього потрібно просто звикнути і наші діти будуть сприймати дистанційне навчання по-іншому…

         Ми поки що також вчимося жити, навчати і навчатися по-іншому.
         Якщо ж мова йде про певні періоди в житті людини, коли вона не може відвідувати заняття, то звичайно дистанційне навчання виступає хорошою альтернативою.

         На мою думку, студенти, які відповідально ставляться до  навчання і знають правила таймменеджменту, навпаки полюбили період дистанційки і відчули переваги.

        Проте зараз існують проблеми для вчителів та викладачів, яких не навчили в університеті планувати уроки дистанційно. Тому якщо вчитель вміє і знає як краще подати матеріал, вчасно відповідає на запитання і пише відгуки до завдань, пройшов курс “Як викладати онлайн”, вважайте, що вам пощастило.
         Надіюсь, наступний семестр,навіть якщо пройде в форматі онлайн, буде більш продуктивніший як для  студентів,так і для викладачів, а дистанційка принесе лише позитивні враження.”