Learning online successfully

Kateryna Bondar, II year student, speciality “International Economic Relations + BBA”.

Kateryna shares her online experience:

«Проблема дистанційного навчання впродовж карантину, здається, мала б значно покращити життя студентів. На початку березня цього року мені здавалося, що з онлайн-навчанням з’явиться більше вільного часу, а, отже, студенти, зокрема і я, будемо мати змогу навчатися ще краще, плідно занурюючись в атмосферу дистанційки. Але, на жаль, я зіткнулася з деякими проблемами, які в результаті почали заважати мені вчитися настільки ефективно, як це було в часи навчання на кампусі. Тож, маючи майже півторарічний досвід навчання онлайн в ConcordiaUA, я б хотіла поділитися деякими своїми порадами щодо успішної роботи онлайн, коли жага відволіктися – неабияка проблема.

  1. План на цілий день. Заздалегідь розпишіть у щоденнику або в нотатках план справ, які Вам потрібно зробити. З часом, коли дедлайнів стає все більше і більше, дуже легко загубитися, щось забути або навіть не мати бажання чимось займатися. Тому ось такий менеджмент завдань допоможе конкретно зрозуміти, що та до якого часу повинно бути зроблено.
  2. Ніяких відволікань. Нещодавно зіткнулася з дивною проблемою – навіть під час цікавих лекцій в Zoom пробуджується бажання якось відволіктися, а телефон, який зазвичай лежить десь поруч, так і вабить до себе. Тому моя порада – відкласти телефон або навіть повністю його вимкнути, закрити всі месенджери та вкладки в браузерах на компі/ноуті та постаратися зануритися в атмосферу навчання.
  3. Не цікаво? Спробуй знайти інші джерела інформації! Зрозуміла справа, що не завжди нам подобатимуться ті чи інші предмети, бо інтереси та уподобання у всіх різні. Але буває так, що ти розумієш – ця дисципліна крута, але не достає якоїсь інформації або ти чогось не розумієш та маєш бажання розібратися. І я зрозуміла, що жити в епоху інтернету дуже круто, тому що ти можеш знайти дуже багато різних та цікавих курсів, зануритися в них ще більше та, мабуть, підігнати себе до потрібного рівня з якогось предмета в університеті. У цьому мені ще більше допомогла кооперація Конкордії з Курсерою. Таким чином я успішно пройшла декілька курсів безкоштовно і отримала сертифікати за вдале проходження курсу.
  4. Все не просто так. Прокрастинація – ще одна проблема, з якою я зіткнулася під час дистанційки. Мені й досі буває важко заставити себе щось вчити, зробити, підготувати. Але рятує думка, що все не просто так. Ми вчимося, щоб у майбутньому мати навіть найменший досвід у тій чи іншій сфері, щоб деякі знання (навіть не всі, які ми отримаємо) допомогли нам у вирішенні проблем у дорослому житті, на роботі, в особистому житті. Учитися – це цікавий життєвий досвід. Головне – мати бажання.

Сподіваюся, що ці поради допоможуть комусь під час насправді не дуже легких часів у нашому житті, але потрібно пам’ятати, що навіть поганий досвід завжди призводить до гарних результатів.»