Tips for successful learning

Anastasiia Cherepashchuk, II year student, speciality “International Economic Relations + BBA”:

“Разом з карантином і з локдауном прийшло багато змін у нашому буденному житті. Це ж стосується і роботи та її організаційного процесу.

Багато студентів поєднують роботу з навчанням. Це доволі непросте завдання, навіть коли навчання проходить у кампусі незважаючи на те, як карантин впливає на нашу психіку та настрій. Тому ось декілька порад для успішної роботи в поєднанні з навчанням на дистанційці:

  • Створіть свій чіткий графік. Ви повинні розуміти, на що тратите свій час. Прокрастинація і дедлайни часто ходять поруч, але варто забути про це й робити все поступово, залишаючи собі час на відпочинок.
  • Пишіть справи на день та розміщуйте за пріоритетністю. Люди – не роботи, тому варто здорово оцінювати власні сили. Краще писати невелику кількість справ, а великі цілі ділити на декілька кроків.
  • Приберіть свій простір та зайві думки. На карантині помічається погіршення концентрації та фокусування на цілях, тому прибрати робоче місце – чудова ідея. Вам не повинно нічого заважати. Те ж саме і з думками, не забувайте про свій ментальний стан, не давайте зайвим негативним думкам забирати вашу енергію.
  • Вимкніть сповіщення із соцмереж та покладіть телефон подалі. Одне сповіщення може «випадково» забрати у вас купу часу, адже лише ним справа не закінчиться.
  • Не забувайте про перерви. Ваше тіло скаже вам «дякую» за невеликі розминки.
  • Прослідкуйте, які речі налаштовують вас на роботу, та перетворіть їх на ваш ритуал, аби швидше сконцентруватись.

Успіхів!”