Anastasiia Cherepashchuk – a volunteer of the ecological team

Our student Anastasiia Cherepashchuk:

“У кожного з нас свій фронт у цій війні, й один з моїх – екологічний. На жаль, з питань безпеки я не можу допомагати безпосередньо на місцях завданої шкоди, проте, я можу допомогти дистанційно.

Більше трьох місяців ми з невеличкою командою волонтерок Екодії моніторимо 24 області країни та фіксуємо випадки потенційної шкоди, завдані довкіллю внаслідок широкомасштабного вторгнення росії. Ми отримуємо інформацію із офіційних джерел і заносимо її до бази даних, яка формує інтерактивну мапу: https://ecoaction.org.ua/warmap.html…. Зібрана інформація та її наявність у відкритому доступі допомагають тримати тему шкоди довкіллю у фокусі уваги як українських, так і міжнародних медіа. До прикладу, на основі цієї бази свої матеріали створювали такі всесвітньо відомі видання, як: The Washington Post, The Independent, The Wall Street Journal, CNN, Le Monde, Euronews, Politico та багато інших.

Вірю, що цей мій волонтерський доробок допоможе притягнути росію до відповідальності за шкоду Українській Державі та зокрема, українському довкіллю. Адже нам ще жити на цій землі опісля перемоги, а вона, на жаль, страждає щодня.”