What Are Your Feelings at ConcordiaUA?

Anastasia Cherepashchuk, ConcordiaUA sophomore, is sharing her impressions of studies, student life, faculty and achievements.

«Одним із найприємніших відкриттів у Конкордії для мене була атмосфера в університеті та політика. Це дійсно те, чого не вистачає більшості українським закладам навчання.
Мій рівень англійської далекий від ідеалу. Перед вступом мені було доволі страшно, адже я погано розмовляла іноземною й інколи важко сприймала на слух. Боялась, що буде щось схоже до школи: всі будуть сміятись з твоїх помилок і постійно нагадувати тобі про це (а таким
чином мовний бар’єр не подолати). Але яке ж було моє здивування, коли викладачі з розумінням та посмішкою на устах пропонували мені лише допомогу, ніколи не жартували та не соромили мене за мою недосконалість. Теж саме в колективі студентів, ніхто не дозволяв собі таких речей. Якщо говорити загалом, а не лише про мову, то в університеті толерантно ставляться до твоїх помилок та провалів. Адже 1 успіх може бути щасливим збігом обставин, а 3 провали – важливим життєвим досвідом.

Атмосфера в університеті налаштовує на наполегливу роботу в першу чергу над навчанням і над собою. Кожен із студентів багатогранна амбіційна особистість, що прагне вдосконалюватись та йти до нових звершень, а викладачі раді допомогти в цьому. Тому ті, хто вступає сюди, розуміють, за чим вони прийшли.
Також не можу не відмітити підхід усіх викладачів до проєктів, які створюють студенти. Нас ніхто не заганяє в ніякі рамки, дають повну волю при виконанні завдань. Таким чином, твоє власне «Я» не «задушують» при освітньому процесі (як це буває в школах і тд.), а навпаки, допомагають проявити себе як індивідуальну особистість із власними думками та точками зору.
У сумі всі ці чинники сприяють твоєму особистому росту і допомагають відкритись із різних сторін.»