How not to love you, my Kyiv

Yekaterina Rybalkina, I year student, speciality “International Economic Relations + BBA”:

«Я киянка. Пишаюся цим. Живу на Оболоні біля величного Дніпра. Згадуються слова пісні:

                            Спить натомлене місто
                            Мирним, лагідним сном.
                            Ген вогні, як намисто,
                            Розцвіли над Дніпром.
                            Вечорів оксамити,
                            Мов щастя прибій…
                            Як тебе не любити,
                            Києве мій!

Саме так, як можна не любити місто, у якому ти народився. Київ – це одне з найстаріших міст України, з унікальними історичними місцями, величною архітектурою та мальовничими краєвидами. У столиці життя стрімке та непередбачуване – гомінкий мегаполіс, але, якщо хочеться тиші, можна прогулятися в парку, сквері, помилуватися знаменитими київськими каштанами, подивитися на пам’ятники Шевченку, Хмельницькому або Золоті Ворота. Ми з друзями часто прогулюємося Андріївським узвозом, на ньому завжди багато туристів, які фотографуються   або просто купують сувеніри. До речі, згадалась одна київська традиція: молодята в день весілля проводять свої фотосесії біля історичного пам’ятника засновникам Києва. Але, все ж таки, моїм найулюбленішим місцем в Києві   є Поділ з його старовинними спорудами, красивими фасадами будинків, затишними кафе та ароматом кави. Часто  літніми вечорами я з родиною насолоджуємося краєвидами Дніпра на річковому вокзалі,  слухаючи вуличних музикантів. Київ духовно збагачує людину, бо має багато театрів, музеїв та різних галерей. Нещодавно я відвідала міжнародний центр сучасного мистецтва – PinchukArtCentre. Я була в захваті від робіт талановитих та прогресивних  художників.

Моє місто по праву вважається одним із найзеленіших міст Європи. У травні Київ тоне в цвіті каштанів і стає не менш красивим, ніж місто Ужгород, вбране в шати з квітучої сакури. Саме тому Київ також має неофіційне звання «Каштанова» столиця.

Ще безліч різноманітних фактів можна написати про це місто, але скажу одне – це місто мого дитинства, тут я зробила перші кроки, це місто моєї шкільної пори, мого першого кохання  і тільки тут сяють найяскравіші зорі.

Welcome to Kyiv!»