Ideas for the development of my university

Anastasiia Cherepashchuk, II year student, speciality “International Economic Relations + BBA”:

“Конкордія – це той університет, котрий лише своєю атмосферою та системою навчання стимулює до саморозвитку. Що викладачі, що студенти -надзвичайно колоритні люди, з різними захопленнями та заняттями за межами кампусу.

Проте, що об’єднує нас окрім лекцій? На жаль, зовсім нічого. Тому одна з моїх ідей для покращення студентського життя – це утворення гуртків/клубів, за допомогою яких можна створити вільний простір для висловлення думок, творчості або будь-якої діяльності. Це б надало можливість покращити атмосферу між студентами та створити нові зв’язки між ними. Можливо, у одному з таких клубів міг би «народитися» надзвичайний проєкт, створений спільними зусиллями. Було б чудово запропонувати викладачам інколи курувати таку діяльність. Таким чином, студенти могли б отримати додатковий досвід від професіоналів своєї справи, окрім лекцій, та «стати ближчими» до них у неформальній обстановці.

Щось схоже вже було створено Сергієм Панасюком, інструктором курсу «Публічного адміністрування», котрий запропонував нам дискусійний клуб на тематику актуальних проблем нашої країни. Це дуже крута ідея, яку, на жаль, дуже важко підтримувати в умовах карантину та дистанційки. Тому для подібних речей потрібна відповідна організація та підтримка інтересу в студентів.

Я сподіваюся, що в найближчому майбутньому хтось втілить цю ідею в життя та об’єднає навколо себе однодумців. Це б додало ще більше яскравих барв та активізму до нашого студентського життя, яке зараз «сковане» важкими зовнішніми умовами.”