Анастасія Кінаш, Владислав Надточій – Діджиталізація – в дії!

Діджатилізація – в дії!
Анастасія Кінаш, Ph.D., завідувачка кафедри інформаційних технологій та інновацій.
Владислав Надточій, адміністратор ConcordiaUA.

Беззаперечно, карантин став для всіх нелегким випробуванням на міцність та взаємопідтримку. Діджиталізація набула нового значення в багатьох сферах життя людей. Нові умови спонукають шукати нестандартні та компромісні рішення для завдань та розглядати грані життя під незвичним кутом.

Для університету перехід на дистанційне навчання став ще одним періодом для здобуття досвіду та нових вражень. Основною платформою для забезпечення якісного навчального процесу в режимі онлайн для нас залишається Moodle, яку університет використовує вже багато років. 

Проте, режим дистанційного навчання залишив викладачів та студентів без найважливішого – безпосереднього спілкування та обговорення матеріалу. Наші викладачі використовують різноманітні шляхи для комунікації зі студентами, які дозволяють хоча б наблизити рівень до того, який забезпечується під час занять в університеті. На сторінках своїх курсів викладачі розміщують матеріали та завдання, а також короткі відеолекції та відеопояснення матеріалу. Використовують різні системи відеозв’язку Google Meet, Microsoft Teams, Skype, Zoom. 

Найпоширенішим способом зв’язку викладач – студент є, звичайно, електронне листування, а також створення форумів та чатів на сторінках курсів у системі Moodle. З нових, зручних та найбільш ефективних – проведення відеоконференцій через Zoom.

Усі ці шляхи спілкування є дієвими та використовуються не тільки для навчального процесу, але й у всіх інших сферах діяльності університету для забезпечення безперебійної роботи та належної якості.

Будьте на зв’язку! Бережіть себе та рідних!