Романовська О.О., Романовська Ю.Ю., Романовський О.О. Досвід вищої освіти Сполучених Штатів Америки ХХ–ХХІ століть.

Романовська О.О., Романовська Ю.Ю., Романовський О.О. Досвід вищої освіти Сполучених Штатів Америки ХХ–ХХІ століть. Книга I. Гуманітарна та підприємницька підготовка американців.

Тут можна познайомитися з текстом посібника:  http://enpuir.npu.edu.ua/handle/123456789/29622

У посібнику йдеться про становлення та розвиток вищої освіти у Сполучених Штатах Америки (XX–XXI ст.), її взаємодію з усіма рівнями й формами освітянської галузі, підготовку людини до активного життя і гармонійного, всебічного співіснування в суспільстві. Аналізується організація і структура навчального процесу в американських

ВНЗ, принципи їх діяльності, умови і зміст навчання. Досліджується підприємницький характер системи вищої освіти США. Особлива увага звертається на тенденції та специфіку підготовки підприємців, пропонуються стандарти бізнес-освіти Америки, методика визначення типів підприємців і подальшого розвитку в них підприємницьких якостей.

Розглядається проблема створення інформаційних мереж для взаємних контактів ВНЗ усіх регіонів планети, участі їх у спільних освітніх і наукових проектах.

До кожного розділу наведені Запитання й Завдання для самостійного опрацювання, теми рефератів і контрольних робіт, поданий ілюстративний матеріал і бібліографічний опис першоджерел.

Посібник рекомендований для студентів вищих навчальних закладів. Може бути використаний при підготовці бакалаврів і магістрів педагогічних, гуманітарних та економічних спеціальностей, а також стати в нагоді фахівцям галузі освіти, вищої школи та підприємцям-бізнесменам.