Любов Жарова, докторка економічних наук, завідувачка кафедри ConcordiaUA взяла участь в онлайн дискусії “Сексуальне насильство та експлуатація – шляхи протидії”.

У межах Всеукраїнського громадського марафону “Жінки вимагають безпеки” до Міжнародної кампанії «16 днів проти гендерно зумовленого насильства» 2 грудня відбулася онлайн дискусія “Сексуальне насильство та експлуатація – шляхи протидії”.

Нагадаємо, 2 грудня відзначається Міжнародний день боротьби за скасування рабства. Саме цього дня 1949 року на 4-й сесії Генасамблеї ООН було прийнято Конвенцію про боротьбу з торгівлею людьми і з експлуатацією проституції третіми особами, яка чинна і для України.

       Своїм баченням ситуації і експертними думками поділились:

      Любов Жарова, докторка економічних наук, завідувачка кафедри Українсько- американського університету Конкордія з великим досвідом наукової, експертної та викладацької діяльності в Україні та за кордоном

      Елла Ламах, відома українська активістка, гендерна експертка, феміністка, правозахисниця, голова правління Всеукраїнської громадської організації «Центр “Розвиток демократії”», членкиня Громадської експертної ради з гендерних питань при МФО “Рівні можливості”

      Наталя Семчук, адвокатка, кандидатка наук, доцентка кафедри кримінального права НАУ, авторка декількох монографій та понад 50 наукових праць, в тому числі з проблем протидії сексуальній експлуатації

      Марія Дмитрієва, гендерна спеціалістка, радикальна феміністка, членкиня Громадської експертної ради з гендерних питань при МФО “Рівні можливості”

        Анастасія Кіріченко, магістерка з соціальної роботи, педагогіки і психології, представниця ГО Жива-Я, організації допомоги жінкам, які опинилися в складних обставинах, стикалися з будь-якою формою насильства.

         Модераторка: Олена Зайцева, юристка, експертка з оцінки гендерного впливу проекту «СУПРОВІД УРЯДОВИХ РЕФОРМ В УКРАЇНІ» (SURGe), членкиня Громадської експертної ради з гендерних питань при МФО “Рівні можливості”.

Опубліковано головні думки дискусії, яка відбулась 2 грудня на тему Сексуального насильства і експлуатації:

https://www.facebook.com/groups/resistanta/permalink/3491019480974229/?__cft__[0]=AZVLSkeMlHI6PfE-XXGZs6P8FYLuMlu-rrPFoEUUJick8oT1PwdE1tJjz6EoSQ0mrZDKu4z3QSHTORn3hxGP2Krv9q7IkKkHxLhSM3iqVHMlivGJ4Wn8hYxrt31-8uwxv9bTxedtwYwW4bdNWRuBlQe8fOWNrcom-Wboc-jGyKmd7Q-2iUSUA53p2m3lqIT6hL6FK_jdHTTSW9v7E9LbH2Pk&__tn__=%2CO%2CP-R