Важливо обрати саме свою книгу

Анастасія Баюк, студентка 2 курсу спеціальності «Міжнародні економічні відносини» та міжнародної програми ВВА, закінчила школу з золотою медаллю, продовжує успішно навчатися в університеті. До її порад варто прислухатися, адже незалежно від важких і незвичних умов навчання Анастасія продовжує  навчатися на «відмінно»:

«На мою думку, читання повинно бути вагомою частиною життя людини. Усім ще зі школи відомо яку важливу роль воно відіграє на особистість, її думки, дії та сприйняття світу. Книги виховують, насичують глибокими думками, дають нові знання. Проте дуже важливо обрати саме свою.

Я багато часу провела над вивченням української літератури. Своїм улюбленим твором можу назвати психологічну новелу Михайла Коцюбинського «Intermezzo». Твір має яскраво виражений ліричний характер та описує проблему митця, та його призначення в суспільстві. Автор описує погляди митця, його моральне обличчя і його втому.

Чому ж цей твір припав мені до душі найбільше? По-перше, це плід імпресіонізму, що є близькою мені мистецькою течією. По-друге, я часто вбачаю себе у ролі втомленого митця. Зараз у людей є досить багато проблем: зовнішніх та внутрішніх. Часто хочеться просто втекти, як це зробив головний герой, побути самому, обдувати своє призначення, просто відпочити від усього. Я впевнена, що більшість людей мають такі ж проблеми, ось чому цей твір вартий уваги. Книга дає зрозуміти, що бути морально втомленим це нормальне явище, якого не варто соромитись.

Коли сумно, я часто зрадую подавленого героя твору, якому вдалося врівноважити свій внутрішній стан, душевний спокій, гармонію з природою. І хоч новелу опубліковано в далекому 1908 році, вона є досить актуальною сьогодні. Попри власні проблеми, депресію, відчай, особистість має взяти себе в руки та йти далі, шукати своє призначення.»