Стажування в юридичному відділі

Inna Sovsun

Усім привіт!

Ми шукаємо саме тебе — людину для стажування в юридичному відділі команди народної депутатки Інни Совсун (у мою команду:)).

У свою чергу ми дамо можливість побачити:

як відбуваються законотворчі процеси зсередини;

якою є реальна робота народних депутатів (-ок).

Ідеальна людина на стажування, на нашу думку, є такою:

Вміє грамотно писати прості документи (звернення, запити, відповіді на звернення громадян (-ок); юридична освіта буде перевагою;

Має достатньо часу поза навчанням, щоб бути на зв’язку і виконувати робочі доручення головної юристки;

Хоче дізнатись, як реєструвати законопроєкти, подавати правки до них і що взагалі відбувається з цим далі;

Має нульову толерантість до корупції та до дискримінації за будь-якими ознаками.

У нас є офіс в центрі Києва, але ти можеш стажуватися віддалено з будь-якої точки світу. Ми не працюємо суворо з 9:00 до 18:00. Важливо лише дотримуватися загальних дедлайнів. Стажування є неоплачуваним (на громадських засадах).

Якщо тебе зацікавила ця можливість — пиши листа та надсилай своє CV сюди: mikkiklyus@gmail.com. У темі листа зазначай «Стажування». Просимо також додавати в CV посилання на твої соцмережі.

Дедлайн заявки — 20 лютого 23:59.

А якщо раптом вагаєшся, то ми поділимося відгуками про стажування:) Можливо, це тебе трішки переконає та вмотивує надіслати нам лист.

Юрій: «Для мене стажування у народної депутатки було чимось абсолютно новим і я безмежно радий, що в жовтні 2021 вирішив подати своє резюме на вакансію стажера. За ці декілька місяців я пізнав юридичну роботу з абсолютно нового боку — розбирався зі змінами до законодавства України, писав законопроєкти і аналітичні записки до них, робив «рісьорчі» законодавства України та інших держав з абсолютно різних питань. Це доволі новий і цінний досвід для мене. І, звісно, це стажування — можливість працювати в команді професіоналів, які поділяють твої погляди та цінності».

Юліанна: «Із плюсів стажування я виділяю круту команду, яка ставиться до тебе з повним розумінням; наставницю, яка пояснить, як треба виконати завдання, зверне увагу на помилки, виправить, підкаже, розкаже і це все буде з великим терпінням і любов’ю (що для 95% юристів не притаманно взагалі). Я мала можливість реалізувати себе в сферах медицини, захисту дітей, гендерної рівності, енергетики та була залучена до написання різних документів, в т.ч. нормативних актів. Ці знання можна використовувати в подальшій професійній діяльності. Я не просто складала запити і тд., я вчилася правильно думати, вибудовувати стратегію захисту і відтворювати це все словесно. Якщо проаналізувати, чого я навчилась, то тут можна виділити такі пункти:

  1. Правильно вибудовувати структуру документу, який я складаю.
  2. Уважно слухати і розуміти, як хочуть, щоб я написала той чи інший запит.
  3. Шукати інформацію. Навіть, якщо її ніде немає, але обов’язково треба знайти.
  4. Зрозуміла, як і для чого пишуть закони.»

 

Information from Facebook