Економіка: зрозуміло і цікаво

Анастасія Черепащук – студентка ІІ курсу спеціальності «Міжнародні економічні відносини» та міжнародної програми ВВА, закінчила школу із золотою медаллю, продовжує успішно навчатися в університеті, за що має студентську стипендію:

«У нашому університеті кожен викладач неймовірна різностороння особистість. З кожного з них можна сміливо брати приклад і навчитися чогось особисто для себе.

На дистанційці було доволі важко доносити щось до студентів у максимально цілісному вигляді, як це бачили собі викладачі, проте вони успішно впорались із цим завданням. Подякувати хочеться багато кому, але зараз хотілося б написати декілька слів про Любов Жарову – інструктора з курсів «Макроекономіка» та «Мікроекономіка».

Спогади про ці предмети завжди у мене викликають посмішку вдячності ще з першого курсу. Тоді наш перший семестр почався з лекцій з «Мікроекономіки». На початку було доволі складно і були навіть думки, що ми цей курс не складемо. Проте викладачка ставилась до нас завжди з розумінням та лояльністю. Вона була не проти повторити все другий раз, розбавляла навчальний процес жартами та цікавими відступами. Все це в сумі допомогло успішно засвоїти предмет і отримані знання.

На дистанційному навчанні нічого не змінилося. Викладачка старалася всіма силами донести до нас матеріал, записувала додаткові відео, надавала доступ до допоміжних джерел та матеріалів. Також багато часу було відведено на дискусії та обговорення різних тем, що надавало можливість висловити власну думку та почути критику зі сторони професіонала. Здавалося б, складні економічні терміни були пояснені для нас максимально просто і зрозуміло, за що хочеться сказати тільки «дякую».

Крутим доповненням до хорошого навчального процесу на лекціях Любові є її особистість та діяльність за межами університету. Дуже цікаво спостерігати за викладачем у контексті різноманітних проєктів. Це надзвичайно надихає та мотивує.

Для себе із цих двох курсів я винесла багато знань, які вже зараз допомагають мені комфортніше почуватись у буденності. Стало легше розуміти рухи в економіці та їх першопричини, або, наприклад, приєднатися до дискусії на схожу тему та вільно себе в ній почувати.

Сподіваюсь, що курс «Макроекономіки» був нашою далеко не останньою зустріччю і в майбутньому нас чекає багато нових цікавих тем.»