Зустріч стейкхолдерів

Пройшла зустріч стейкхолдерів з обговорення програм першого освітнього рівня (бакалавр) галузі знань 29 «Міжнародні відносини», спеціальністі 292 «Міжнародні економічні відносини». На розгляд виносилось дві освітні програми “Міжнародні економічні відносини” та “Міжнародний бізнес”, за якими ведеться підготовка здобувачів освіти в Українсько-американському університеті Конкордія.

В обговоренні взяли участь представники наукової та освітньої спільноти, зокрема, д.е.н. Л.В. Дейнеко (Державна установа “Інститут економіки та прогнозування НАН України”), к.е.н. Л.О. Шашула (Державна установа «Інститут економіки природокористування та сталого розвитку НАН України»), к.е.н. Т. В. Мірзодаєва (Національний університет харчових технологій) та представники університету: к.е.н, Н.М. Чаплинська, гарант освітньої програми «Міжнародні економічні відносини», д.е.н. Л.В. Жарова, завідувачка кафедри міжнародних економічних відносин, бізнесу та менеджменту.

На зустрічі обговорили зміст програм та їх відповідність вимогам сьогодення. В ході дискусії учасники виокремили можливості та доцільності доповнення переліку компетентностей унікальними для кожної програми. Також піднімалось питання щодо підсилення фокусу на сталому розвитку, як обов’язковій складовій сучасного економічного розвитку. Підвищення рівня залученості міжнародних лекторів до викладання на постійній основі та створення стартап-клубу для поєднання набутих студентами навичок та компетентностей з оригінальними ідеями та практичними навичками.

В цілому, учасники зустрічі погодились, що освітні програми відповідають високому рівню підготовки і сформулювали основні напрями для їх подальшого вдосконалення.