Фінальний етап відбору українських стипендіатів за британською програмою HMCProjects 2023

Фінальний етап конкурсу для старшокласників на отримання стипендій у британських школах на наступний академічний рік (початок навчання – вересень 2023 року) відбудеться 27 і 28 січня 2023 року.

HMC Projects – британський трастовий фонд, який щороку відбирає талановитих і здібних старшокласників з 14 країн Центральної та Східної Європи для навчання у школах-пансіонах Великої Британії з повною або частковою стипендією за дворічною програмою «шостого класу» зі складанням міжнародних випускних іспитів («A levels»).

Цього року у відбіркових тестуваннях з англійської мови взяли участь українські школярі з Волинської, Дніпропетровської, Київської, Львівської, Тернопільської, Донецької, Рівненської, Одеської, Чернівецької та Кіровоградської областей. Як і минулого року, тестування відбулися в онлайн і оффлайн форматах протягом листопада 2022 року. Перше тестування (лексико-граматичний тест) проводив Українсько-американський університет Конкордія для усіх областей як Національний Координатор програми HMC Projects в Україні, включно з Кіровоградською областю (програма Ельворті-НМС). Другим етапом тестування традиційно стало написання конкурсного твору.

За результатами тестів у співбесідах з британськими організаторами стипендіальної програми було запрошено 16 школярів, 15 з яких візьмуть участь в інтерв’ю, які відбудуться у віддаленому режимі 27 і 28 січня. Ще шестеро українців братимуть участь у співбесідах за програмою Ельворті-НМС для Кіровоградської області. Співбесіди проводитимуть директор і адміністратор HMC Projects д-р Джонатан Вулстенгоум і представник HMC Projects д-р Росс Стюарт. Імена переможців конкурсу будуть оголошені лише після завершення співбесід в усіх країнах – учасницях програми.

Детальнішу інформацію про стипендіальну програму можна знайти на сторінці Українсько-американського університету Конкордія https://www.concordia.edu.ua/home/hmc-projects/. Якщо у вас є питання, пишіть нам на адресу hmcprojects@uacu.edu.ua.