ConcordiaUA завжди приділяла значну увагу академічній мобільності студентів.

Академічна мобільність є важливим чинником, який дозволяє не лише отримати нові унікальні професійні знання та вдосконалити навички іноземної мови, а й сприяє формуванню навичок мультикультурного спілкування, необхідних для успішної кар’єри в міжнародних організаціях та бізнесі. Це допомагає студентам по-іншому побачити себе в житті та світі; їхній час за кордоном відкриває їм нові можливості на ринках праці. У той же час це дозволяє студентам навчатися і жити в безпечній та мирній країні під час війни.

ConcordiaUA має партнерські угоди з багатьма провідними університетами ЄС, зокрема з Університет прикладних наук (Вормс, Німеччина).

Протягом останніх п’яти років наші студенти мають можливість навчатися протягом семестру або двох в Університеті прикладних наук м. Вормс.

У 2021-2022 навчальному році, у 2-му семестрі після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, ми звернулися до наших партнерів з проханням надати можливість нашим студентам вивчати предмети онлайн у своїх університетах.

Університет прикладних наук м. Вормс підтримав цю ідею та відкрив доступ до навчання онлайн. З 16.05.2022 по 08.07.2022 та з 30.09.2022 по 16.12.2022 студенти ConcordiaUA пройшли курси німецької мови для початківців.

Студенти, які були зареєстровані на ці курси, отримували щомісячну стипендію по обміну від німецької служби академічних обмінів DAAD за фінансування від Федерального міністерства освіти та досліджень Німеччини.

Наступні курси німецької мови для початкового та середнього рівня для ConcordiaUA планується провести в березні 2023 року.

Ми хотіли б подякувати Університету прикладних наук м. Вормс за можливість навчатися у вашому університеті.