30-річчя Асоціації приватних навчальних закладів

У 2023 р. виповнилося 30 років із часу заснування Асоціації навчальних закладів України приватної форми власності – першого на теренах незалежної України громадського об’єднання освітян, які працюють у приватному секторі освіти. Університет Конкордія активний учасник роботи Асоціації. Головним завданням Асоціації було і є сприяння об’єднанню та координації зусиль навчальних закладів, заснованих на приватній формі власності, спрямоване на розвиток кожного з навчальних закладів та системи освіти в цілому. Продовжуючи цю традицію, члени Асоціації теперішнього складу під керівництвом нинішньої голови Асоціації навчальних закладів України приватної форми власності, ректора Європейського університету, професора Олени Іванівни Тимошенко провели 1 грудня 2023 року розширене засідання, яке було присвячене 30-річчю Асоціації та обговоренню нагальних питань, що стосуються забезпечення якості вищої освіти.

На засіданні були присутні представники Національного агенства із забезпечення якості вищої освіти. У своєму виступі Андрій Петрович Бутенко привітав учасників і дав рекомендації щодо входження приватних закладів освіти до європейського освітнього простору. Голова НАЗЯВО підкреслив, що за цей період зросла роль та місце приватних закладів освіти і за ними велике майбутнє.

Представники Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти відповіли на численні запитання учасників засідання, які стосуються процесу акредитації і окреслили перспективи подальшої співпраці з Асоціацією.