Проєкт “Українська книга в укриттях Херсонщини”

Відповідаючи на ініціативу студентської ради Українсько-американського університету Конкордія, запрошуємо здобувачів освіти, викладачів та співробітників приєднатися до молодіжної ініціативи “Book Shelter” та взяти участь у реалізації проєкту “Українська книга в укриттях Херсонщини”. Цей проєкт спрямований на збір книжок українською мовою для утворення мобільних бібліотечних куточків в укриттях деокупованих населених пунктів Херсонської області. Підтримка цього проєкту була виражена під час Першого Південного фестивалю рідної мови і спрямована на поліпшення психоемоційного стану людей, які знаходяться під щоденними ворожими обстрілами, а також на просування ідеї читання україномовної літератури для підвищення соціальної активності та свідомості жителів, популяризації української мови й використання її у повсякденному житті. Після припинення активних бойових дій книги будуть спрямовані на відновлення книжкового фонду бібліотек області.

Проєкт “Один студент – одна книжка для Херсона” триватиме з березня по травень 2024 року. Збір книжок відбуватиметься в кампусі університету за адресою м. Київ, вул. О. Кониського, 8, офіс 1-4 або 2-5. Також Ви можете предати книги Новою Поштою, зконтактувавши з нами за номером телефону +380503314295.

У разі наявності російськомовної літератури просимо здати її на переробку, а виручені кошти спрямувати для підтримки Збройних Сил України у протидії російської агресії. Долучаючись до цього проєкту, ви допоможете підтримати культуру та освіту в українських громадах Херсонщини!