Корисні екопоради від нашої професорки Анастасії Цибуляк

Anastasiia Tsybuliak

Будемо відверті, ви якось не дуже активно полайкали минулий допис про екозвички

Але це мене не зупинить написати ще один допис про них же. Адже я точно знаю, що якщо хоча б одна людина знайде для себе щось корисне у цих дописах — я буду рада. А якщо дві людини — просто щаслива

  1. Використовуйте контролери навантаження або розумні смуги. Вони автоматично відключають живлення, коли підключені пристрої не використовуються, що дозволяє економити електроенергію. Коштують такі девайси всього близько $30, а можуть зекономити вам до $2,000 протягом десятиліття. Пам’ятаємо, що екологічна вигода не завжди має бути на першому місці
  2. Замініть старі лампочки на світлодіодні. Світлодіодні джерела світла споживають мінімальну кількість електроенергії, є більш надійними та дешевшими. Лампи від надійних виробників служить до 100 тисяч годин. Це майже в 40 разів довше, ніж термін життя звичайних лампочок розжарювання.
  3. Обігрівальні ковдри та матрацні підкладки. Цього лайфхаку мене навчила Женева Вартість таких пристроїв зазвичай починається з $535. Це дешевше, ніж обігрівати всю оселю. Це ефективний спосіб забезпечити ваш комфорт та мінімізувати ваш вуглецевий слід.
  4. Ремонт старої техніки. Не поспішайте викидати ваші старі пристрої, якщо їх можна відремонтувати. Це не лише заощадить вам гроші, а й зменшить кількість відходів и викидів на виробництво нової техніки.

Невеликі зміни у нашому щоденному житті можуть мати велике значення для навколишнього середовища.

Information from Facebook