Аліна Савчук, Ростислав Любченко – Трірський Університет (Німеччина, 2013-2014 рр.)

Перший відгук
13.10.2014
Вже як два тижні ми живемо і навчаємося у маленькому та дуже затишному німецькому містечку – Трір. За цей час ми мали змогу познайомитися ближче з культурою цього регіону. Перше и найбільше, що кидається в очі – це відкритість та привітність німців, їх готовність допомогти. Також нас дуже вразила налагоджена інфраструктура міста та розташованих поруч виноградників.

Завдяки чудовій організації усіх заходів зі сторони прцівників Трірського Університету, ми маємо гарну нагоду відвідувати багато цікавих екскурсії та історичних пам’яток.

Варто зауважити про професійний рівень викладання дисциплін та німецької мови. Впевнені, що склавши нашу програму, ми зможемо підвищити наш кваліфікаційний рівень та здобудемо цінний досвід для подальшої успішної кар’єри!

Дуже вдячні WIUU за таку неймовірну можливість перебувати та знайомитися міжнародною науковою спільнотою!

Другий відгук
24.11.2014
Система освіти в Німеччинні досить практична. Почнемо з того, що студенти тут самі складають свій графік навчання. Кожний предмет має вартість у ECTS кредитах. Щоб отримати диплом студенту потрібно набрати певну кількість цих кредитів за 2 роки навчання, якщо це магістратура, або за 4 якщо це бакалаврат. Таким чином студен обирає предмети, які йому більше за все подобаються і вивчає саме їх. На всі курси можна реєструватись у режимі онлайн, також на спеціальній сторінці кожного предмету викладач періодично викладає всі необхідні матеріали. Заняття тут також поділяються на лекції і семінари. У цьому система досить схожа на більшість українських вузів.

Перебуваючи тут ми зрозуміли наскільки нам пощастило навчатися у ВМУУ. Усі теми, які ми проходимо на наших профільних предметах, нам знайомі. Ми також вирішили взяти предмет “фінанси”, який викладається на бакалаврській програмі, але можемо з впевненістю сказати, що ми знаємо все, про що розповідає викладач. Все, що ми вивчали у нашому університеті викладається тут, ми думаємо що це чудовий показник якості освіти ВМУУ.

Третій відгук
19.12.2014
В цьому семестрі два студенти з Вісконсинського міжнародного університету в Україні навчаються по програмі обміну у видатному німецькому університеті найстарішого міста в Німеччині – Трірі. Хочемо поділитися з вами дуже позитивним відгуком про їх навчання від їх тютора – професора Йорна Блока, який 15 грудня 2014 року увійшов у 20 найсильніших науковців у німецькому рейтингу “Бізнес адміністрація”. У листі також йдеться про те, чому Вісконсинський міжнародний університет в Україні має гарні перспективи. 

Далі до вашої уваги коротка інформація про професора Блока, його лист на адресу Міністра освіти і науки С. Квіту та ректора ВМУУ О. Романовському, а також нашої студентки Аліни Савчук, яка разом з Ростіславом Любченко виграли семестрову стипендію у магістерській програмі Унівеситету Тріра.

Prof. Dr. Jörn Block (http://www.uni-trier.de/index.php?id=45461&L=2) from the University of Trier is named among the 20 strongest researchers in the German Ranking “Business Administration” (quoted in the “Handelsblatt”, 15 December 2014)!

Professur für Unternehmensführung
FB IV – BWL, DM-Gebäude, Postfach 28
Univ.- Prof. Dr. Jörn Hendrich Block
Universitätsring 15
D-54286 Trier (Germany)
Tel. +49(0)651-201-3030
Fax +49(0)651-201-3029
block@uni-trier.de
December 17th, 2014
Universität Trier ▪ D-54286 Trier
Your Excellency,
dear Minister Professor Kvit,
dear Rector Professor Romanovskii,

«…I was visiting and teaching at WIUU last year…It is a pleasure for me to stress the high importance of our mutual student exchange. It also a pleasure for me to acknowledge the high academic quality of WIUU students that are currently spending a semester at the Management Department of the University of Trier, Germany. The two students take part in my courses and they are among the most active students in the class. They can easily follow our Master’s Degree courses and achieve good grades. Their English language skills are on a very high level. The student exchange could only be initiated because of the generous sponsorship from Prof. Dr. Axel Haas who is a regular lecturer in my classes in Trier and a professor at WIUU. The exchange students were selected by us following an open call for applications managed by WIUU.

The University of Trier – founded in 1473 – has a long tradition in social sciences and offers very attractive and well-recognized Bachelor’s and Master’s Degree programs in Business Administration and Economics. Its Management and Economics Faculty is highly productive in research which has been recently recognized by ranking in the Handelsblatt, the leading German business newspaper.

I wish the WIUU a good future.

А це лист однієї з наших найкращих студенток – Аліни Савчук! Дуже емоційний!
https://www.facebook.com/alina.savchuk.16?ref=ts&fref=ts

Давно хотела написать о своих личных впечатлениях и наблюдениях, касающихся образования в ВМУУ. Сперва, хочу уточнить, что я как раз один из тех двух вышеупомянутых студентов, которые сейчас учатся в Трирском Университете. Поэтому, мои выводы основаны на сравнении обучения в Германии и у нас.

Так вот, что хочу сказать, точнее кричать на весь мир, ВМУУ – ЛУЧШИЙ!!!!!! Меня искренне переполняют эмоции, связанные с благодарностью к преподавателям и административному персоналу, которые создали внутреннюю систему образования, где НУЖНО УЧИТЬСЯ! Я понимаю, что не все это дело любят и поэтому часто можно слышать много нареканий, но каждый выбирает свой путь. Что же касается опять таки меня лично, то я всегда была ЗА знания и спасибо, наверно всевышним силам, что я каким-то чудом попала в Висконсинский Университет=)). В ВМУУ учат действительно нужным знаниям, основаным на практике и на примерах многих компаний. А что самое главное – здесь дают КАЧЕСТВО! Предоставят информацию на блюдечке, пережуют и утрамбуют в голову и если эта информация не сразу смогла уложиться, прийдется тебе еще раз как следует поработать, то есть, прийдется повторно взять предмет – здесь не прокатывает “сами знаете что”. Поверьте, по сравнению, с немецким ВУЗом, где просто происходит конвеер лекций, данный одним преподавателем миллионам студентам за день; естественно, никто не будет заботиться поняли вы или нет, нужно ли вам больше объяснений. Есть программа – по ней и движутся и ни шага отступления.

Напоследок, приведу такой пример: Мы сейчас берем финансы, учимся по книге, по которой учатся студенты в MIT. Так вот, это абсолютно, вся в точности информация, которую нам преподавал Андрей Владимирович Запорожец! Повторюсь – абсолютно все идентично, только нам еще миллион раз показывали на примерах, заставляли делать проекты, презентации, чтоб такой сложный предмет, как финансы стал хоть чуточку понятнее. А для сравнения в Германии, к концу семестра – мы не решили ни одной задачи…..Все студенты сидят отрешенные и думают, что делать дальше и как готовиться к экзмену….Думаю, что есть повод для раздумий=)

Еще раз обозначу, что это мои сугубо личные видения и мысли. Любимый ВМУУ, Вы – правда лучшие! Спасибо вам!