Богдан Стаднік – Трірський університет (Німеччина, 2016-2017 рр.)

Перший відгук
07.11.2016
Я взяв участь в програмі обміну і дуже задоволений. Перш за все раджу брати орієнтаційну програму, вона триває 3 тижні і корисна тим, що націлена на інтенсивне вивчення німецької мови. Учасники цієї програми пишуть іспит з німецької мови і відбувається поділ на групи відповідно до результів тесту. Всі 3 тижні інтенсивно вивчається німецька мова з 9.00 до 13.00.
В позанавчальний час все розплановано: різні екскурсії, дегустації в ресторанах, робота з документами. Дуже багато вечірок! Ідеальний час, щоб знайти друзів, оскільки, коли зараз почалося навчання, вже можна багато кого знати і є в кого що спитати. Але дуже легко збитися з темпу: мається на увазі, мало часу на речі, які потрібно індивідуально (наприклад, навчання та інше).
Це фотографія з мовних курсів. В групі дуже багато національностей: США, Італія, Японія, Тайвань, Фінляндія, Британія та інші. Тому дуже цікаво. Взагалі рекомендую перед даною програмою мати знання з німецької мови, щоб повністю насолоджуватися всіма заходами, які проводяться в університеті.
З 4 тижня починається навчання в університеті. Предмети англійською та німецькою мовами. Я вибрав більшість предметів німецькою мовою. Зробив це свідомо: хочу опанувати професійну німецьку мову.
Дякую ВМУУ за прекрасну можливість поглибити свої знання та познайомитися з чудовим Трірським університетом!

Відгук другий
10.03.2017
Успішно закінчивши зимовий семестр 2017 у Трірському університеті, можу сказати, що навчання з обміну – це дуже гарна можливість продовження особистого та професійного розвитку, знайомств з багатьма новими друзями з різних країн та глибшого розуміння німецької мови, культури та звичаїв.
Протягом перших трьох тижнів доступна орієнтаційна програма, на якій допомагають пройти всі реєстраційні процеси, надаються інтенсивні курси німецької мови та організовуються екскурсії у різні цікаві місця.
У самому університеті навчається біля 15 тис. студентів, тому існує багато різних корпусів, аудиторії та кабінетів.
Проживають студенти у сучасному гуртожитку в окремих кімнатах для кожного та у веселій компанії багатьох студентів. Біля гуртожитків переважно існують спортзали та різні секції, проводяться Speaking Clubs, дуже багато різних вечірок, особливо перед початком навчання.
Існують деякі предмети, які викладаються англійською мовою, але потрібно бути готовим до того, що предмети, які вас цікавлять, можу бути доступні тільки німецькою мовою. Тому бажано вивчати мову країни перед поїздкою. Для деяких предметів потрібно мати рівень B1-B2.
Із студентською візою в Німеччині можна тільки навчатися.