Слова підтримки від Юлії Романовської, віце-ректора УАУК

Віце-ректор 

Романовська Юлія Юріївна

Кандидат філологічних наук, професор.

Дорогі студенти!

Сподіваюся, ви в безпеці та здорові. Ми знаходимося в середині весняного семестру, коли за 24 дні ваше навчання зупинилося через вторгнення росії в Україну. Нам довелося припинити заняття, ситуація на якийсь час вийшла з-під контролю, наші сайти зазнали кібератак. Протягом кількох тижнів сайт було відновлено, вжито додаткових заходів безпеки, іноземні студенти залишили країну, багато українських студентів, викладачів та співробітників змінили місце проживання, поїхавши на захід або за кордон. Деякі з наших колег ніколи не залишали Київ, допомагаючи університету працювати.

9 березня 2022 року ми змогли поновити заняття. Схоже, УАУК першим повернувся до навчання. Цього разу УАУК пропонує заняття онлайн в асинхронному форматі з великою кількістю різних завдань, форумів, кейсів, вправ, відео, вікторин, тестів тощо. Цей формат зараз є найкращим, оскільки деякі наші студенти та викладачі, на жаль, не мають відповідних можливостей: відсутність комп’ютерів, інтернету, як і постійні сигнали тривоги та перебування в укриттях.

Сьогодні Вчена рада УАУК порекомендувала професорсько-викладацькому складу проводити онлайн-консультації студентам, щоб ви спілкувалися зі своїми викладачами, отримували відповіді на свої запитання, разом вели дискусії. Особлива увага з першого дня війни приділялася розвитку співпраці з нашими міжнародними партнерами, і зараз ми маємо чудові результати. На даний момент ми розробили інтенсивні програми для наших студентів з Concordia University Wisconsin (США), ACSENDA School of Management Vancouver (Канада), University of Trier (Німеччина), American International University in London Richmond (Великобританія). Наші студенти проходять курси від наших партнерів онлайн та в кампусі.

Це чудова можливість, особливо в цей катастрофічний для України час. Адміністрація УАУК працює над додатковими можливостями з німецькими університетами – The University of Koblenz-Landau, University of Gutenberg Mainz, University of Applied Sciences Worms, турецькими університетами та іншими, щоб розширити можливості для студентів УАУК та інших українських університетів.

Віце-ректор УАУК