Конференція “Перемога заради майбутнього України: прозорість та ефективність”. Уряд, парламент та дипкорпус про відновлення

Необхідно виграти майбутнє для України та створити умови для повернення українців додому. Захід готовий допомогти відбудувати Україну за умови максимальної боротьби з корупцією.

На конференцію “Перемога заради майбутнього України: прозорість та ефективність” в присутності Посла США Бріджіт Брінк та Заступника голови місії ЄС в Україні Ремі Дюфло виступив Віце-прем’єр Олександр Кубраков. Він розповів про роботу в Міністерстві відновлення над цими питаннями. Зокрема в рамках антикорупційного комплексу заходів були запущені проекти оцінки антикорупційної системи в підвідомчих установах та територіальних громадах, професійного розвитку антикорупційних уповноважених, ризик-менеджменту, разом з ЄС створили групу підтримки доброчесності при міністерстві.

Посол США Бріджіт Брінк наголосила, що важливо виграти не тільки війну, але й майбутнє. Вона згадала про приклади здійснення успішних реформ, включаючи використання сучасних технологій та механізмів підвищення прозорості та отримання громадянами коштів на відбудову.

Заступник посла ЄС Ремі Дюфло підкреслив важливість здійснення відбудову на безкорупційній основі.Значні кошти надані заходом, створена Міжнародна платформа відбудови, але слід пам’ятати про важливу роль приватних інвесторів у відбудові, для цього треба побудувати ефективні інститути влади. Це особливо стосується правосуддя, податкової реформи на засадах довгострокової стабільності та ін.