Важко переоцінити підтримку Великої Британії, яку вона надає Україні

Сергій Вакарін презентував Заступнику Посла Великої Британії в Україні Ніколасу Херроксу 3-томну енциклопедію Legacy Ukraine, яка вийшла напередодні 30-ліття Незалежності України. Її вихід співпав з 250-річчям виходу першої Британської енциклопедії в 3-х томах.
Тісна співпраця України та Великої Британії має довгу історію. Ще у 2000р. Сергій Вакарін зустрівся з міністром закордонних справ Її Величності Джеком Строу, а нещодавно – з міністром та членом парламенту Великої Британії у відставці, всесвітньо відомим дослідником та філантропом Бруксом Ньюмарком, одним з найбільш відданих друзів України..
У 2023 Сергій Вакарін був серед організаторів ювілейного П’ятого Форуму Фундації європейського права Лорда Слінна, який був присвячений ситуації з безкарністю агресорів після нападу рф на Україну. На Форумі виступили Голова Верховного суду та Генеральний прокурор України. Оффлайн-спікерами були Генеральний прокурор Великої Британії, Голова Фундації Слінна, а на початку виступив екс-посол Великої Британії в Україні Саймон Сміт.